Kaposvár s(z)aga 940.

1990. április 1., vasárnap
Kati reggel nagyon megsértődött rám, ugyanis elsütöttem néhány áprilisi tréfát, például bekentem a fürdő kilincsét fogkrémmel, illetve, mikor még aludt, az orrára és a homlokára is tettem néhány fogkrémpöttyöt, majd egy tollpihével megcsiklandoztam. Persze gyönyörűen szétkente magán… Szerintem vicces volt, Sárinak is tetszett, sőt, kérte, ő is hadd kapjon olyat, mint az anyja, aki viszont morcosan ébredt, így nem jött be a poén. Illetve az arcösszekenést még feldolgozta, ám miután belenyúlt a fürdőkilincsen hagyott viccbe, már elszakadt a cérna.

Nehezen tudtam kiengesztelni, kellett hozzá húsz deka kókuszos tekercs és egy sajtos tejfölös lángos a vásárban, valamint, hogy délután én vittem le Sárit hintázni, míg Bence aludt mellettünk a kocsiban. Így persze lemaradtam a Rákóczi meccsről, bár azt hiszem, nem a Nagymányok ellen játszották az évszázad meccsét. Igaz, nyertek három-egyre, ahogy Zoli gyorsbeszámolójából megtudtam.

Mivel a délután az enyém volt, este Katira maradtak a gyerekek, s így bele tudtam nézni A Hétbe. Ahol egy RMDSZ-es csóka azt bizonygatta, hogy vélhetően megoldódott az etnikai konfliktus kérdése, ugyanis aláírtak egy közös nyilatkozatot a Vatrával, melyben kijelentették, békében akarnak élni, s hogy Románia a közös hazájuk. Hát nem tudom, ettől én nem lettem volna nyugodtabb a helyében… Aztán egy szakszervezetis beszélt a várható esélyekről, s hogy a jelenleg alakuló oldalakkal szemben jobban örülnének egy MDF-SZDSZ nagykoalíciónak. Aminek egyre inkább nulla az esélye szerintem.

Végül Pozsgay következett, aki egyenes adásban jelentette be, hogy visszalép a második fordulótól. Állítólag az elnökség döntött így, de szerintem közrejátszott benne, hogy kikapott Szájer Józseftől Sopronban. Pedig, ugye, ő a legnépszerűbb szocialista politikus… Persze az indok az volt, hogy ellenfele, megsértette a választási etikát, s lejárató kampányt folytatott ellene, s ilyen módon ő nem tud és nem is akar harcolni. Minél tovább magyarázta, annál jobban lehetett érezni, rohadtul savanyú a szőlő…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>