Kaposvár s(z)aga 941.

1990. április 2., hétfő
Apósom délelőtt felhívott a suliban, hogy állítólag óriási vihar volt az éjjel a Balcsin, s megbontotta a tetőnket, ki kellene menni megnézni. Így hát tanítás után mehettem Fenyvesre. Szerencsére nagy gond nem volt, de a nagyházon tényleg elmozdult egy-két cserép, még jó, hogy az eresz környékén, így létráról meg lehetett igazítani. Mert nagyon szar lett volna felmászni a koszba, s hétrét görnyedve javítgatni. Annyiból még jó volt, hogy kimentünk, hogy éppen ma dobták be a postaládába a lomtalanítási értesítőt, két hét múlva esedékes, tehát így készülhetünk.

Vacsorára értem haza, meg is etettem Sárit, Kati örült is, mert Bence egész embert kíván – és lassan egy szobafestőt, mert mindent ken össze, belenyúl a szájába evés közben és mint egy kubista, csak keni és keni. Utána beszéltem telefonon Zolival, mesélte, hogy Somogyban is elkezdődtek a visszalépések, az MDF három helyen előzékenykedett a kisgazdák javára, visszafelé pedig egy visszalépés történt. Ezt még meg is értettem, de hogy a siófoki SZDSZ-es jelölt miért lépett vissza a kisgazda javára, fel nem foghatom.

Szóval nagyon nyomul az MDF, próbál mindenütt szövetségest keresni, s megtartani az előnyét, s a nagyobb hatás érdekében csináltak is egy kampányfilmet a lakitelki találkozóról, mutatva, hogy ők kezdték a rendszerváltást. Ami tényleg nagy esemény volt, ennél már csak az nagyobb hír most, hogy szépen leretusálták a filmről Pozsgayt. Mert egészen véletlenül az MSZP csodafegyvere nincs rajt egyik kockán sem. Miután ez kiderült, Antall József közölte, hogy csak véletlen, hogy olyan részleteket válogattak össze, amin nem látszik. Aztán azt is hozzátette, már nem tudják elképzelni a koalíciót a szocialistákkal – elég gyorsan változik a véleményük, hiszen másfél hete még simán elképzelhetőnek tartották.

A Híradóban aztán a MÚOSZ tiltakozott, hogy egy német lapkonszern megvette az MSZP megyei lapjai közül a baranyait, a hevesit és a nógrádit, de még több megyével tárgyalnak. Állítólag a Somogyi is hozzájuk kerülhet. S az újságíró szövetség szerint nem jó, ha nem önálló lapok lesznek, hanem megint központi irányítás. Csak azt felejti el, hogy itt nem egy párt diktál majd, hanem gazdasági alapok, ami, remélhetőleg, a kiegyensúlyozottságra készteti majd a tulajdonosokat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>