Kaposvár s(z)aga 942.

1990. április 3., kedd
Nagy vita robbant ki a suliban a választások második fordulója miatt. Mindenki a maga pártját védte, illetve emelte piedesztálra, időnként csak kapkodtam a fejem, milyen indulatok dúlnak egyesekben. Ismét kiderült, szokni kell még, hogy másoknak más a politikai beállítottsága, véleménye, de ettől még nem kell elvetemült gazembernek tartani. S hogy nem biztos, hogy szemét hazaáruló, aki nem ugyanarra szavaz, mint én gondolom. Persze ez inkább az újdonság ereje, szerintem a következő választásokra lecseng az egész, s akkor már természetes lesz, hogy akadnak véleménykülönbségek.

Én például nem értettem egyet Pető Iván mai nyilatkozatával, pedig a szabad demokratákra szavaztam, illetve az általuk is támogatott Király Bélára. Pető szerint ugyanis van esélye megfordítani az SZDSZ-nek az első forduló eredményét, főleg, hogy összefogtak a Fidesszel. Mellyel el tudnának képzelni egy koalíciós kormányzást, sőt, azt sem tartotta kizártnak, hogy a kisgazdákkal megegyezzenek. Most vagy én vagyok hülye, vagy ő, de nekem úgy rémlett, mintha a kisgazdák már elkötelezték volna magukat a kereszténydemokraták és az MDF mellett.

Ráadásul a Fidesz egyáltalán ne készül kormányra, Deutsch Tamás szerint az országnak nagykoalícióra van szüksége az MDF és az SZDSZ között, s amíg valaki meg nem indokolja normálisan, ez miért nem lehetséges, addig nem is hajlandóak másban gondolkodni. Ha ez megtörténik, akkor esetleg gondolkodnak a koalíción, amiről azt mondta, valahol elképesztő, hogy novemberben még egy mandátumnak is örültek volna, mostanra viszont kiderült, legalább húsz helyet szereztek az új parlamentben. És még jön a második forduló, ahol akár növelhetik is ezt a számot.

A második forduló, melyet ismét ugyanaz a cég, a Controll összesít majd, mint a múlt hétvégén. Esküdöztek, hogy ezúttal sokkal flottabbul megy majd a dolog, felkészültek minden közbejöhető hibára, azaz egész korán lesz eredmény. A cég vezetője szerint amúgy sem ők hibáztak az első fordulóban, hanem csak arról volt szó, hogy nem volt elég idő felkészíteni az adatrögzítőket. És ez akkor kinek a hibája?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>