Kaposvár s(z)aga 946.

1990. április 7., szombat
Jó dolog ez a választás, de hogy emiatt semmi sincs, de tényleg szó szerint, valahol nevetséges. Mármint a kampánycsend idején, de tényleg, még egy foci vagy kosármeccs sem volt ma. Mármint nálunk. Így hát könnyű szívvel bólintottam rá apósom invitálására, s kimentünk fenyvesre, ha már közeleg a lomtalanítás. Zolit és Póznát sikerült rábeszélnem, így végül is négy markos férfikéz, plusz anyósom kezdtük el szétszedni a nyaralót.

A tároló padlásán elképesztő dolgokat találtunk, például kiderült, hogy a sarokban akad egy régi olajkályha, persze öntött vas, így ketten alig bírtuk leszedni. Félúton derült ki, hogy nem csak az alapanyag miatt olyan elképesztően nehéz, hanem mert jó kétharmadig tele volt olajjal. Ami úgy derült ki, hogy amikor egy kicsit megbillentettük, azonnal elkezdett egy vékony csíkban folyni belőle, szerencsére Zoli fejére, nem az enyémre. S mivel bármerre is billegtettük innentől, nem állt el, így valószínűleg valami régi dugulást sikerült feloldanunk.

De találtunk két kitömött mókust is, ami szintén elég nagy meglepetést okozott, ugyanis tudtommal senki sem vadászott a családban, mi több apósom sem tudott róla, pedig az övék volt a nyaraló két generációra visszamenően. És egy csomó régi, lyukas vödör, két vaságy – nem kemping, rendes vasszegélyű priccs szalmabetéttel –, egy ósdi mosógép és egy nagyképernyős tévé a hatvanas évekből is előkerült. Utóbbiban megint csak volt anyag, hárman vittük ki, mert nem volt fogása. Mire kicipeltük, megdöbbenve láttuk, hogy valaki már el is vitte a kályhát. Ami azért nem volt kis teljesítmény ennyi idő alatt, mert mi vagy kétszer ennyiig cipeltük a kapuig.

Úgy fél öt felé végeztünk, botrányosan mocskos voltam, de apósom megnyugtatott, hogy ezzel tíz évre kipakoltuk a nyaralót. Csak úgy mellékesen jegyzem meg, tavaly és tavalyelőtt is ugyanezt ígérte. Csak azt nem értem, ha ennyi felesleges holmit őriztünk, hol fért el a hasznos?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>